de competitie route

In het speltype FUT (FIFA Ultimate Team) ga je de strijd aan tegen honderden andere spelers uit Nederland. Iedere speler vertegenwoordigd zijn of haar vereniging, waar je normaal gesproken op het veld uitblinkt in het weekend. Je vertegenwoordigt jouw vereniging waardoor je zowel als team, maar ook individueel kampioen van Nederland kan worden. Hieronder beschrijven we de individuele route naar het Nederlands Kampioenschap. 

Fase 1: De clubkampioenschappen

In de eerste fase van het seizoen wordt er via een clubkampioenschap een ranking bepaald. Deze ranking gaat bepalen in welke competitie jij gaat starten voor jou vereniging tijdens de Regio Liga. Het aantal spelers bij jouw vereniging bepaald hoe de clubkampioenschappen worden gespeeld. Er zijn namelijk twee verschillende vormen.

De competitievorm

De eerste vorm is namelijk een competitie. Dit is voor verenigingen met minder dan twintig spelers. Alle spelers spelen een wedstrijd tegen elkaar. De ranglijst bepaald de ranking. Met die ranking streven wij ernaar om iedereen in te delen in de juiste divisie tijdens de Regio Liga. Binnen deze vorm speel je dus maximaal 19 wedstrijden verdeeld over vier weken.

De Champions League vorm

De tweede vorm is de champions league vorm. Deze wordt gespeeld bij meer dan twintig spelers . Ook wel een groepsfase met daarna een knock-out toernooi. Binnen de groepsfase speel je twee wedstrijden tegen iedere tegenstander. Ditzelfde geld voor de Knock-out fase van het toernooi. Alle spelers uit iedere groep plaatsen zich voor de knock-out fase. Echter kan alleen de nummer 1 uit iedere groep kans maken op de titel Clubkampioen. De andere spelers spelen het toernooi voor de ranking van de Regio Liga.

Fase 2: De Regio Liga

Binnen de Regio Liga zijn er meerdere divisies waarin spelers een competitie spelen. Je speelt tegen tegenstanders, die tijdens de clubkampioenschappen, eenzelfde ranking score hebben gehaald. Het verschil tussen de clubkampioenschappen en de Regio Liga is, dat je nu tegen spelers van andere vereniging gaat spelen. Binnen de competitie kun je promoveren en degraderen. Je behaald individuele punten voor in de ranglijst en haalt punten voor je vereniging. In totaal speel je drie competities in de Regio Liga voordat fase 3 van start gaat.

Het competitieformat

Binnen de Regio liga speel je drie competities. Een competitie bestaat uit minimaal 12 tot maximaal 20 spelers. De tegenstanders spelen allemaal voor verenigingen uit jou regio. Alle wedstrijden speel je online tegen elkaar. Bij de eerste competitie word je ingedeeld op de ranking scoren. Hierdoor speel je in een divisie met tegenstanders van hetzelfde niveau. Binnen de competitie speel je twee keer tegen iedere tegenstander. De competitie wordt in acht weken gespeeld. Hierdoor speel je 4 of 5 wedstrijden per week. Dit komt neer op een totale speeltijd van een uur per week. Nadat de competitie is afgerond promoveren de nummers 1 t/m 3 en degraderen de onderste drie van de ranglijst.

Fase 3: National League

Nadat de Regio Liga is gespeeld kun je gekwalificeerd zijn voor De National League. De National League is er voor alle divisies uit de Regio Liga. Waar je in fase 2 dus speelde tegen regionale tegenstanders, ga je nu spelen tegen landelijke tegenstanders. De National League wordt gespeeld in het Champions League format. De winnaar van dit toernooi mag zich Nederlands Kampioen noemen. Spelers die zich niet hebben geplaatst voor de National League, gaan een vierde competitie spelen in de Regio Liga. Deze competitie draagt bij aan de plaatsing voor het nieuwe seizoen.

Hoe plaats je jezelf voor de National League?

Tijdens het spelen in de Regio Liga verzamel je punten. Deze vind je terug op de competitie pagina uit de nieuwsbrief. Plaatsingspunten zijn dit. Per gewonnen wedstrijd krijg je 7 punten, een gelijkspel levert 3 punten op en een verlies slechts 1 punt. Alle punten van de drie competities worden bij elkaar opgeteld. De 32 spelers met de meeste plaatsingspunten kwalificeren zich voor de National League.

Categories:

Tags:

Comments are closed