De eerste stap binnen de route naar het Nederlands Kampioenschap. Afhankelijk van het aantal spelers dat staat ingeschreven bij jouw vereniging, zijn er twee mogelijkheden hoe er een ranking bepaald gaat worden. Hieronder leggen we beide mogelijkheden uit.

De competitievorm

Een vereniging met minder dan twintig spelers krijgt tijdens het clubkampioenschap een competitievorm. Alle spelers spelen een wedstrijd tegen elkaar. Op basis van de ranglijst wordt er een ranking bepaald. Met die ranking streven wij ernaar om iedereen in te delen in de juiste divisie tijdens de Regio Liga. Binnen deze vorm speel je dus maximaal 19 wedstrijden verdeeld over vier weken.

De Champions League vorm

Bij meer dan twintig spelers binnen een vereniging wordt er een Champions League vorm gespeeld. Ook wel een groepsfase met daarna een knock-out toernooi. Binnen de groepsfase speel je twee wedstrijden tegen iedere tegenstander. Ditzelfde geld voor de Knock-out fase van het toernooi. Alle spelers uit iedere groep plaatsen zich voor de knock-out fase. Echter kan alleen de nummer 1 uit iedere groep kans maken op de titel Clubkampioen. De andere spelers spelen het toernooi voor de ranking van de Regio Liga.

Categories:

Comments are closed